Problem med flash i Ubuntu

Posted by peter on Friday, May 22, 2009

Har haft lite trubbel med flash spelaren på min Ubuntu maskin. Vet att när jag satte upp den så valde jag en av tre flash spelare för Firefox. Kommer inte ihåg vilken jag valde men efter mycket dribblande i Firefox så gav jag upp. Ibland funkade det och ibland inte. Till slut hittade jag en lösning som fick det hela till att fungera. Jag gjorde enligt följande:

  1. Öppna ett terminal fönster.

  2. Kör följande kommando: $ sudo apt-get purge adobe-flashplugin flashplugin-nonfree gnash gnash-common libflashsupport mozilla-plugin-gnash nspluginwrapper swfdec-mozilla && sudo apt-get install flashplugin-nonfree

  3. Starta om Firefox

  4. Testa mot http://playrapport.se

Fungerade klockrent efter det. 🙂


comments powered by Disqus