Idag går man på sparlåga

Posted by peter on Tuesday, December 25, 2007

Julafton är över och hysterin har lagt sig. Idag är det bara mysbyxor och filttofflor som gäller, ligga på sängen och läsa Knasen med en godisskål bredvid sig.

Hade hur trevligt som helst med Therez, Mikael, Cornelia, Anton, Arne, Stefan och Christer som var här och firade jul. Vi började som vanligt med att titta på Kalle och dricka glögg, sedan var det julbordet som gällde med god mat och lite gott att dricka till. Sist men inte minst var det julklappar som skulle delas ut. Cornelia fick vara julklappsutdelare denna gången och skötte det galant. Inte lätt att göra sig hörd med så många barn omkring sig. 😉

Denna gången hade vi en ny lek. Det var så att alla skulle ha med sig två paket var för 25 kronor, inslagna och klara. Dessa la vi på bordet och sedan slog vi tärningen, en och en. Fick man en sexa eller en etta så fick man ta ett paket. När paketen var slut så satte vi klockan på 10 minuter och började nedräkningen. Nu gällde det att slå tärningen och fick man en sexa eller etta så fick man ta ett paket av någon annan, men man fick inte ta från någon som bara hade ett paket. Man kan säga att det blev ganska hysteriskt och jag kunde iallafall inte sitta ner…. 😉

Tro det eller ej, Vi GLÖMDE Sagan om Carl Bertil Jonsson julafton. Nåja, den kommer väl nästa år igen.

Ringde hem till släkten i USA, klockan var strax efter två på dan hos dom och de satt och kollade på Kalle Anka. Tydligen hade det varit diskussion om när Kalle egentligen började hemma i Sverige. Var det klockan två, tre eller fyra. Hehe, ja det gäller att hålla på traditionerna. Hur som helst så var det härligt att prata med dom och önska god jul. We miss you guys, wish we could be there with you.

Tills nästa gång,
ha det vi hörs. Tjipp


comments powered by Disqus