Uppgradera Grub Legacy till 2.0

Posted by peter on Saturday, August 6, 2011

Har kört Linux på min privata laptop i några år. Skall man vara riktigt petig så är det Ubuntu som är den distribution som jag använder. Har hela tiden följt med på uppgraderingarna som skett och jag måste säga att det har fungerat väldigt bra att uppgradera. Som bootloader används Grub som uppgraderas till version 2.0 i och med version 9.10 i Ubuntu. Ubuntu har dock valt att inte uppgradera booloadern automatiskt vid uppgradering av operativsystem utan detta måste göras manuellt. Bestämde mig idag för at göra uppgraderingen av Grub från version .097 till 2.0. Detta var busenkelt att göra för det vara bara att följa instruktionerna i [Upgrading to GRUB 2 From GRUB](https://help.ubuntu.com/community/Grub2#Upgrading to GRUB 2 From GRUB)


comments powered by Disqus